Torstein Lerhol

 

 
 
 
 
 
Torstein-og-Loop-Wool-657-Edit-Edit-1030x685 Yngve Ask_Scanout.jpg
 
 
  • Lektor i historie
  • Avdelingsleder i BPA Aleris
  • Fylkespolitiker Senterpartiet Valdres
  • Livsnyter med lidenskap for reiser, matlaging og historie
  • Aktiv friluftsmenneske
  • Skriver bok
  • Har muskelsykdommen SMA (Spinal Muskel Atrofi)

“Torsteins historie og utrolige livssyn godt krydret med humor appellerte til følelser, holdninger og fordommer. Møtet med han ble en tankevekker som inspirerte - det gjorde sterkt inntrykk og budskapet gikk rett inn!”   - Anne Marie Strømhaug, rådgiver Nordland Fylkeskommune

"Han har en formidlingsevne som er sjelden, og balanserer kunnskap, god humor, selvironi og alvor på en fantastisk god måte"  - Sølvi Hoggen, Oppdal kommune

 
orator_dots
 

Kroppen – ingen hindring for å nå toppen

Torsteins forventede levetid var kun på et par år. I 2016 feiret han 30 år på familiegården i Valdres med over 100 gjester. Håndplukkede assistenter gjør livet han lever mulig å gjennomføre – for alt Torstein kan bevege er nemlig fingeren. I tillegg til snakketøyet - som er absolutt i orden!

Det er alltid en reise eller topptur under planlegging. I 2017 har han blant annet vært i villmarken i British Columbia og gått til topps på fjellene Utsikten og Reinen i Jotunheimen her hjemme.  

Veltalende og krydret med humor gir Torstein oss et innblikk i sitt verdigrunnlag og unike livsfilosofi. Det handler om å se muligheter i utfordringene!

Som ettåring ble han diagnostisert med den da dødelige muskelsykdommen Spinal Muskel Atrofi (SMA). 31 år senere er han fortsatt her, og lever et aktivt liv med fulltidsstilling i Osloblant fjellene i hjembygda Vang i Valdres.

Det er lett å bli passiv når man er nødt til å tilbringe livet i en stol. For Torstein handler livet om å ha rett innstilling; ALT ER MULIG! Det å være løsningsorientert har blitt hans store styrke.  

For Torstein er janteloven ikkeeksisterende, ambisjoner er sunt og helt nødvendig. En ambisjon fungerer som en dynamo og kan bidra til å løfte alle mennesker opp og fram – ut av fastlåste tankemønster og samfunns skapte fordommer.

I foredragene sine formidler Torstein en unik evne til å være kreativ og løsningsorientert. 

Foredragene er spisset til hver kunde, men i bunnen ligger det et verdibasert budskap om at alle har en rett, og en mulighet, til å leve et verdig og meningsfylt liv.

Torstein hadde en god samtale med Geir Lippestad i heisen – med NRK på slep. Verdt å se!  «I heisen med…»

Torstein sin hjemmeside: www.meningsfyltliv.com

 

Kontakt oss om Torstein

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn