Maria Amelie

 

 
 
Maria-Amelie_foto Jo Michael kopi 2.jpg
 
  • Journalist, gründer og forfatter

  • Kom til Norge som flyktning i tenårene

  • Årets Nordmann i 2010

  • Medvirket til endring i norsk utlendingslov

«I rollen som moderator hadde hun ideer og gode innspill vi valgte å lytte til. Hun stilte spørsmål som gjorde at selv de med lite kunnskap om temaene klarte å henge med. Det anser jeg som svært positivt i denne settingen, da det bidro sterkt til å skape et inkluderende arrangement! »

- Erik Thompson, Kommunikasjonsrådgiver, Fredskorpset 

 
orator_dots
 

"Gründerskap – Hvordan lykkes?"
Hva ser investorer etter når de skal investere i et selskap? Hvilke er gründerne bak noen av de mest vellykkede teknologibedriftene i Norge de siste 10-15 årene? Noe av hemmeligheten til suksess blant 30 gründere hun har snakket med deler hun med oss, du får med deg gode råd og masse inspirasjon.

”Stå opp mot urett – det nytter!”
Maria var en papirløs asylsøker som kom til Norge som ungdom for mer enn 14 år siden og som kjempet en hard og lang kamp for å bli norsk statsborger. Hennes historie gir oss et unikt innsyn i hvordan Norge og nordmenn oppleves – sett utenfra og hvordan hun klarte å realisere seg selv på tross av motgang. En dramatisk og åpenhjertig historie fortalt med alvor, humor og stor fortellerglede. Vi får kunnskap om det å være ny i Norge, om hvordan nordmenn møter nye som kommer hit og hvordan det kan gå bra om man våger å stå opp for urett.

---

Maria har jobbet som nettjournalist i Teknisk Ukeblad med fokus på entreprenørskap og karriere. Dette er også temaer hun brenner for - og snakker om - og hun ble i 2015 kåret til den beste journalisten i Norge som skriver om entreprenørskap og arbeidsliv i teknologibransjene.

Som forfatter har hun gitt ut følgende bøker: “Ulovlig Norsk” (2010) og “Takk” (2014) som omhandler flyktninger og integrering, mens “Munnkurv i det moderne arbeidslivet” (2016) handler om mennesker som har ytret seg kritisk i arbeidslivet og hvilke konsekvenser det har fått for deres liv. Basert på den holder hun foredrag om hvordan skape mer åpenhet i arbeidslivet.
Hennes siste bok ”Alt eller ingenting” (2017) er om Gründerskap og finansiering via crowdfunding i sosiale medier.

Hun kan lede debatter og har ledet arrangementer som blant annet Studentenes Fredspris i Olavshallen, DigiIT-konferanse, åpningen av Fram Innovasjonssenter og vært ordstyrer på TU Oil Summit.

“Skal vi stakkarsliggjøre flyktninger eller se på dem som ressurser?”

Kronikk av Maria Amelie September 2015 i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Skal-vi-stakkarsliggjore-flyktninger_-eller-se-pa-dem-som-ressurser–Maria-Amelie-8148277.html

Lenke til hjemmesiden til Maria Amelie: http://mariaamelie.com/

 

  • Foredrag

  • Møteleder

 

 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Maria

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn