Jan Vardøen

 

 
Jan-Vardøen2-foto_Marte-Garman kopi.jpg
 
  • Gründer i særklasse
  • Filmskaper
  • Kongen av Grünerløkka
  • Importerer italienske spesialiteter
  • Kulturell ildsjel
  • Restaurerer Frogner kino i Oslo
  • Kokk, musiker, husokkupant og trebåtbygger

"Vi er kjempefornøyde og har fått bare positive tilbakemeldinger. Jan holdt et inspirerende foredrag og mange var jo der pga ham – han klarte absolutt å inspirere!"

- Gründercafé, Elin Lunde, Byplanlegger Arendal Kommune

 
orator_dots
 

«Å skape verdier som varer»

Med et ustanselig pågangsmot og en tilsynelatende ubegrenset energi går han fryktløs inn på nye prosjekter og skaper arbeidsplasser, entusiasme og varige verdier.

I sine foredrag forklarer Jan sin spesielle tilnærmingsmåte. For å få til det han gjør, må det være et ekte og ærlig engasjement som ligger bak drivkraften til å skape noe autentisk. I tillegg til et aktivt samfunnsengasjement.

Det er gleden rundt prosessen som inspirerer Jan mest. Det å omgi seg med hyggelig og flinke folk, å skape miljøer hvor mennesker trives og blomstrer, gir mest mening for ham.

Han er kjent for å ha gitt nytt liv til en hel bydel i Oslo, nemlig Grünerløkka. Han har tegnet og bygget Mucho Mas, Parkteatret Bar, Bistro Brocante, Hotel Havana, Bar Boca, Los Lobos, Villa Paradiso, Aku Aku Tiki Bar, The Nighthawk Diner, Vespa, Grünerløkka Brygghus, Focacceria og Bar Bellini. Blant annet. Han driver storstilt import av italienske matvarer og vin via sitt selskap Villa Import og har eget Bryggeri med utsøkt mikroøl, Grünerløkka Brygghus.

Som filmskaper har han gjort seg bemerket med flere lavbudsjettprosjekt.

Filmen “Høst” vant prisen ”Best Nordic Feature” på Nordic International Filmfestival i New York i 2016. Det Norske huser en samfunnskritisk komedie til ettertanke som har vært spilt på utallige festivaler.

Et av hans siste prosjekt er OSLO16, et filmsenter i Kulturhuset Røverstaden med produksjonsrom, utstyr, kurs og samlinger ble tildelt 2,3 millioner fra Sparebankstiftelsen i vår. Målet er å fange opp ”trykket i underskogen av produksjonsmiljøet i Oslo – både hos yngre og eldre”. I tillegg arbeider han med to nye filmer i 2017.

Jan er dessuten musiker under artistnavn Ian Senior med 5 cd-utgivelser bak seg og forfatter av novellesamlingen “Affæren”, flere bøker om mat og drikke og har vært dommer i TV-serien “Masterchef”.

Penger er slett ikke motiverende for Jan, men likevel er overskudd avgjørende for trygg drift. Å kombinere god stemning, et ekte miljø og å oppnå økonomisk suksess på lavt budsjett er hans spesialitet, og han deler villig av sine erfaringer.

Hans tilnærming til gründere og hans måte å jobbe på kan på mange måter sammenlignes med idéen bak internetts ”open source” filosofi; Kunnskap skal deles!

 

  • Foredragsholder
  • Rådgiver
  • Inspirator
 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Jan

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn