Jan Vardøen

 

 
Jan-Vardøen2-foto_Marte-Garman kopi.jpg
 
  • Gründer i særklasse

  • Filmskaper

  • Kongen av Grünerløkka

  • Kåret til årets bypatriot i Oslo 2019 “har bidratt særskilt til byens trivsel og historieforståelse

  • Kulturell ildsjel

  • Rehabiliterer Frogner kino i Oslo

  • Kokk, musiker, husokkupant og trebåtbygger

“Jan hadde en herlig innledning om sin bakgrunn fra trebåtmiljøer, fortalte mye om sine ulike etableringer i Oslo og filosofien rundt dette. Det at vi fikk et innblikk i hans unike tenkning rundt å skape nytt og uventet gjorde dette til en flott opplevelse” Ingar Guttormsen, prosjektleder The tall ship races Fredrikstad 2019

"Vi er kjempefornøyde og har fått bare positive tilbakemeldinger. Jan holdt et inspirerende foredrag og mange var jo der pga ham – han klarte absolutt å inspirere!" Elin Lunde, Byplanlegger Arendal Kommune

 
orator_dots
 

«Å skape verdier som varer»

Med et ustanselig pågangsmot og en tilsynelatende ubegrenset energi går han fryktløs inn på nye prosjekter og skaper arbeidsplasser, entusiasme og varige verdier.

I sine foredrag forklarer Jan sin spesielle tilnærmingsmåte. For å få til det han gjør, må det være et ekte og ærlig engasjement som ligger bak drivkraften til å skape noe autentisk. I tillegg til et aktivt samfunnsengasjement.

Det er gleden rundt prosessen som inspirerer Jan mest. Det å omgi seg med hyggelig og flinke folk, å skape miljøer hvor mennesker trives og blomstrer, gir mest mening for ham.

Han er kjent for å ha gitt nytt liv til en hel bydel i Oslo, nemlig Grünerløkka. Han har tegnet og bygget Mucho Mas, Parkteatret Bar, Bistro Brocante, Hotel Havana, Bar Boca, Los Lobos, Villa Paradiso, Aku Aku Tiki Bar, The Nighthawk Diner, Vespa, Grünerløkka Brygghus, Focacceria og Bar Bellini. Blant annet. Han driver storstilt import av italienske matvarer og vin via sitt selskap Villa Import og har eget Bryggeri med utsøkt mikroøl, Grünerløkka Brygghus.

Som filmskaper har han gjort seg bemerket med flere lavbudsjettprosjekt.

Hans nyeste film «Descent into the Maelstrom» er nå nominert til «Beste norske dokumentar» på årets internasjonale filmfestival i Bergen! Filmen følger Arktisk Filharmoniorkester til toppen av et Lofotfjell hvor de fremfører et klassisk verk. “Høst” fra 2016 vant prisen ”Best Nordic Feature” på Nordic International Filmfestival i New York samme år. Det Norske huser en samfunnskritisk komedie til ettertanke som har vært spilt på utallige festivaler.

Med OSLO16, bygget han et filmsenter i Kulturhuset Røverstaden med produksjonsrom, utstyr, kurs og samlinger ble tildelt 2,3 millioner fra Sparebankstiftelsen. Målet var å fange opp ”trykket i underskogen av produksjonsmiljøet i Oslo – både hos yngre og eldre”.

Nå om dagen er Jan godt i gang med restaureringen av gamle Frogner kino, som mest sannsynlig vil stå klar mot slutten av september. I sommer var det en gammel parfymefabrikk i Frankrike som fikk nytt liv, nå som en “post-production facility” for filmskapere. Dette kan du lese mer om her!

Jan er dessuten musiker under artistnavn Ian Senior med 5 cd-utgivelser bak seg, og forfatter av novellesamlingen “Affæren”, flere bøker om mat og drikke og har vært dommer i TV-serien “Masterchef”.

Penger er slett ikke motiverende for Jan, men likevel er overskudd avgjørende for trygg drift. Å kombinere god stemning, et ekte miljø og å oppnå økonomisk suksess på lavt budsjett er hans spesialitet, og han deler villig av sine erfaringer.

Hans tilnærming til gründere og hans måte å jobbe på kan på mange måter sammenlignes med idéen bak internetts ”open source” filosofi; Kunnskap skal deles!

 

  • Foredragsholder

  • Rådgiver

  • Inspirator

 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Jan

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn