Hilde Frafjord Johnson

 

 
Hilde Frafjord Johnson2016_foto_Mona Høvset.jpeg

 

  • Sosialantropolog

  • Tidligere utviklingsminister

  • Spesialutsending for FN

  • Tidligere toppleder i UNICEF

"Dette er perspektiver som er nyttige å ha, blant annet i dagens situasjon med økt innvandring og flyktningestrøm til Europa. Ingen går uberørt hjem"

 
orator_dots
 

”Norge sett utenfra”

Med sin bakgrunn fra Afrika og som sosialantropolog er hun opptatt av hvordan vi i Norge oppleves av de som ser oss utenfra. Hun snakker engasjert og varmt om hvor viktig det er at vi innimellom trer ut av eget ståsted og tar på oss de andres briller – for å flytte perspektivene. Hun bruker engasjerende og humoristiske eksempler på situasjoner man kan havne i som følge av ulik bakgrunn.

Hilde holder også foredrag om globale utfordringer innen utvikling, menneskerettigheter og humanitære spørsmål, fred og sikkerhet. I tillegg har hun, med sin erfaring som leder for mer enn 10 000 ansatte, mye å bidra med når det gjelder kommunikasjon og ledelse.

Den brede internasjonale erfaringen har hun blant annet fra sine oppdrag som FNs Generalsekretærs Spesialutsending og leder for FNs fredsbevarende operasjon i Sør-Sudan, i utviklingsbanker og som nestsjef i UNICEF globalt i New York. Hun var valgt inn på Stortinget i åtte år for KrF, og var utviklingsminister i nesten syv år.

Hilde har skrevet flere bøker – alle om Sudan/Sør-Sudan. 

Foredragene til Hilde holdes like gjerne på engelsk som på norsk.

 

 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Hilde

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn