Guro Hoftun

 

Guro-Hoftun-Gjestad-6 kopi.jpg
 
  • Journalist

  • Forfatter

  • Kronikk-coach

  • Holder skrivekurs

  • Konferansier / møteleder

”Godt, nært og tankevekkende foredrag om den virkelige fremtiden: Barna våre”. 

- Hadia Tajik Arbeiderpartiet, på Bratteliseminaret

 
orator_dots
 

"Storbarnsliv - om å vokse opp med barn"

Guros foredrag om det å være foreldre til store barn åpner opp for den vanskelige samtalen om de store barna. I foredraget borer hun i de hverdagslige, nære og vanskelige familietemaene vi snakker lite om offentlig: Storbarnsforeldres bekymringer når barnet man har fulgt så tett, slipper taket. Når de aldri kommer hjem, eller alltid er hjemme, gamer om natten, og sover om dagen. Hva gjør daglige vurderinger, "likes" og eksponering med tenåringene? Hvordan kan dagens voksne best hjelpe storbarna til å leve sitt eget liv?

Et viktig og underholdende foredrag basert på ærlige fortellinger om foreldreliv: utilstrekkelighet, kjærlighet , selvbebreidelse og smerten som oppstår ved enhver løsrivelse.

”Det finnes en mammablogg ingen skriver. En foreldrerolle som sjelden drøftes. Den viktige, vanskelige, offentlige samtalen om storbarnsforeldre og tiden der navlestrengen strekkes som en morken løpestreng, er stille”.

Slik startet kommentaren Guro skrev en natt hun ventet på datteren Maria. Teksten traff en nerve i folket, er delt mer enn 125 000 ganger på Facebook og ble utgangspunktet for boken ”Storbarnsliv, om å vokse opp med barn”. Boken ble nominert til Brageprisen i klassen sakprosa i 2015, med begrunnelsen:”En medrivende bok som går inn i vår tid. 

Guro Hoftun har vært journalist i 25 år, og har jobbet med både nyheter, reportasjer, portretter og kommentarer. Hun er utdannet ved universitetet i Bergen og Bodø.

I 2011 utga hun den skjønnlitterære romanen Anfall, og i 2015 kom ungdomsromanen Ord på S, i tillegg til Storbarnsliv – om å vokse opp med barn. Hun har gått på Aschehougs forfatterskole, og har undervist i skriving på Kreativ fagskole.

Møte/Debattleder: Guro har lang erfaring som intervjuer og er trygg på scenen. Hun kan lede en samtale, debatt eller gjøre intervjuer i forbindelse med arrangementer.

Guro Hoftun hos Lindmo (NRK)

Som rådgiver kan Guro bistå innen:

  • Utvikling av foredrag
  • Skrivekurs
  • Kronikk-coaching
 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Guro

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn