Erik Alfred Tesaker

 

Portrett Erik Alfred 2.jpg
 
  • Oppfinner, håndverker og kunstner
  • Programleder og forfatter
  • Rikskjendis og programleder i Oppfinneren på NRK (sendes i 7 land)

"For ein kveld det blei i går! 330 strålande fornøgde folk. Det var heilt fantastisk alt. Ikkje mange som greier å halde eit publikum frå 6-90 i si hule hånd!Me er imponerte og takksame, og håpar på gjensyn!" Bjørg Rørtveit, Tysvær kommune

«Det var et veldig flott foredrag. Takk for inspirerende øyeblikk i dag og på TV. Du er en inspirerende og kunnskapsrik formidler. Lykke til med nye prosjekter!» Katrine Vestøl, Kulturhuset Vennesla

«Erik Alfred er helt unik! Fortellerglede, humor og faglig dyktighet i en herlig blanding!» Malvin Håland, Biblioteket i Kristiansand

 
Oratorballer600.jpg
 

"Erik Alfred gjenfortryller verden"

"De siste hundre år har hver generasjon overlatt kloden i litt dårligere stand enn de fikk den. Men om vi alle drar sammen, kan vi bli generasjonen som snudde det hele!»Tenk stort og drøm større, still spørsmål, ha ambisjoner, sett ditt særpreg på livet, våg å utgjøre en forskjell og ta vare på hverandre»

Erik Alfreds skråblikk på livet, hans kreative og lekne tilnærming og entusiastiske formidling gir ny innsikt samtidig som det er underholdende og grenseoverskridende, alltid med alvoret på lur.

Dette er et inspirasjonsforedrag av de sjeldne. Erik Alfred filososferer over livet med skråblikk på hverdagsproblemer, bakom historier fra Tv-programmet «Oppfinneren», lune anekdoter fra barndommen, kampen mellom drømmetårnet og kjøkkenet, og drømmen om det selvforsynte, mekaniske paradis. -Et eventyrlig sted der tanken er fri, ideer skapes og drømmer blir til virkelighet.

Erik Alfred er opptatt av bevissthet rundt hva vi bruker livet vårt på og ønsker fokus på et lekent og varmt samfunn, der vi tar vare på hverandre og ser på folks ulikheter som en ressurs.

I 2008 kjøpte han farfarens oppfinnerfabrikk på Sørlandet, flyttet familien dit og siden har han vært opptatt av å bygge denne opp igjen. Et eget drømmetårn på toppen av låven er på plass, så kom Husmannspalasset, et eventyrlig tilbygg for hele familien bygd med lokale materialer, bærekraftige løsninger, kreativ gjenbruk, tradisjonelle teknikker, eventyrlige krumspring og ellevill skaperglede. Han konstruerer vannhjul, taubaner, dampmaskiner og morsomme og magiske løsninger på et hvert problem som skulle dukke opp. Denne prosessen ble det TV-serie av, 3 sesonger produsert av NRK, sendt i 7 land.

«Jeg ønsker å inspirere til å være herre over eget liv. Gå dine egne veier». Her kan du få et lite innblikk i hans univers: https://tv.nrk.no/serie/oppfinneren/sesong/3/episode/1

Dr%C3%B8mmeta%CC%8Arnet.jpg
EA i foredrag 4.jpg

Høsten 2017 gav han ut boken «I Erik Alfreds verksted».

Høsten 2019 kommer boken «Erik Alfreds juleverksted».

Han jobber også med en barnebokserie kalt Gøystøl, sysler med planer om en grenseløs oppfinnerpark og har ellers stadig ulike film- og formidlingsprosjekt på gang.

 
 

Kontakt oss om Erik Alfred

 

bg_red.png
 
Navn *
Navn