Thomas Horne

 

Thomas_Horne_bw01.jpg

 

  • Mataktivist

  • For tiden aktuell med boken “Om Sider”

  • Forfatter av 5 kokebøker og 2 lærebøker i Samfunnsfag

  • Lang fartstid fra Amnesty International, Global Dignity og Flyktninghjelpen 

    "På en svært engasjerende måte snakket Thomas om matsvinn, klima og miljø, samt det umoralske aspektet ved at viktige næringskilder går til spille. Innlegget til Thomas var krydret med mye humor, og det var god dialog mellom deltakerne på møtet og foredragsholder. Thomas Horne gis de beste anbefalinger" Kari Gjestvang, NITO

 
orator_dots
 

"Kunsten å ikke kaste mat"

I foredraget gir Thomas oss verktøyet vi trenger for å vurdere maten med sunn fornuft og egne sanser, og gi blaffen i datostemplingen. Han tar for seg de vanligste matvarene, og viser konkret hva som skjer med dem når de blir gamle. Slik kan dere ta samfunnsansvar på en svært enkel og ikke minst velsmakende måte. Lær respekt for og kunnskap om maten vår! Et viktig, litt skremmende budskap som Horne uten å bruke pekefinger formidler på en underholdende måte som garantert inspirerer til å endre adferd!

Om bare noen tiår år vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Allerede i dag overbelaster vi kloden, og i 2050 passerer vi 9 milliarder mennesker? Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer.

Mataktivist og forfatter Thomas Horne er brennende engasjert i rettferdighet og bærekraft i matproduksjonen, både for mennesker og dyr. Horne viser hvordan hver og en av oss kan bidra til bedre miljø og klima ved å kaste mindre mat. For det er nemlig slik det er, DU kan være med på å redde verden.

Siden 2000 har Thomas Horne gitt ut fem kokebøker og to lærebøker i samfunnsfag, samt bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn. Han er også forfatteren bak boka Kunsten å ikke kaste mat, hvor han systematisk går igjennom hvordan du som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting, ved å starte med deg selv. Boka har fått mye mediaomtale og har mange følgere på Facebook.

Ettersom Thomas har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner gjennom flere år, gjør de to diametralt ulike tilnærmingene til mat Thomas til en annerledes matformidler. Smak og nytelse står i sentrum, men alltid i balanse med godt håndverk, rettferdighet og bærekraft.

 

 
  • Foredragsholder

  • Rådgiver

 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Thomas

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn