Sofie Frøysaa

3.jpg

 

 • Samfunnsdebattant

 • Forfatter, aktuell med sin første bok «Jenteloven» akkurat nå!

 • Selvutnevnt tabu-dronning

 • Foredragsholder og stand-up komiker

 • Utdannet norsk- og samfunnsfaglærer

  "Sofie Frøysaa tar opp ting de fleste av oss synes det er vanskelig å snakke om. Hun balanserer mellom alvor og humor på elegant vis. Det er pedagogisk gjennomarbeidet, men aldri belærende!"

  “Interessant! Spennende! Flammende engasjement! Det traff blink så det holder! Knallbra!
  10.trinns elevene flokket seg rundt henne etterpå for å snakke med henne. En gutt sa: "Du er vårt forbilde". Du må reise rundt og fortelle om dette!” Spot on! Linda Brandal, Ringsaker bibliotek

 
orator_dots
 

“Ambisiøs og deprimert”
Med utgangspunkt i egne erfaringer fra tenårene hun tilbrakte i tett kontakt med det norske helsevesen, hele tiden med et blikk vendt utover, setter Sofie i sine foredrag søkelyset på temaer som:
Hvorfor har vi dette frisk/syk-skillet – som om vi noen gang er enten/eller? Hvorfor er det skumlere å snakke om psykisk enn fysisk helse?Er det flaut å ta hjernen på alvor? Hvordan skal vi som samfunn klare å prate om det vi ikke prater om?

“Sofies tabutime”
Løgn, sjalusi, sorg, fordommer, forventninger, kropp og kjønn, psykisk helse eller pengeproblemer. Sofie inviterer til talkshow og samtale om temaer vi ikke så lett prater om. Sammen med seg har hun alltid en psykolog og en fagperson innenfor det aktuelle temaet. En time som inviterer til refleksjon, tilfører ny kunnskap og gir inspirasjon til å “snakke mer om det”!

“Jenteloven”
I boken JENTELOVEN  har Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch skrevet boka de selv hadde trengt da de var 16 år og usikre på seg selv. De deler raust av personlige erfaringer fra sine egne liv, blant annet opplevelser med spiseforstyrrelser, flink pike-syndrom og depresjon.
Målet deres er å bygge et jentefellesskap som slår hardt ned på urettferdighet og trakassering, og gi unge jenter redskaper for å kunne takle vanskelige situasjoner. Boka er inkluderende og humoristisk, men også nådeløs, krass og kompromissløs. 
Jenteloven er en hardtslående survival guide til ungdomstiden med mål om å øke bevisstheten til unge jenter om trakassering og diskriminerende oppførsel i hverdagen – og viser hvordan den kan håndteres.

Sofie snakker om utvalgte temaer fra boken før ordet er fritt!

sofie2.jpg

OsloMET 2018

Sofie Frøysaa som konferansier på OsloMET 2018

 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Sofie

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn