Morten Krogvold

 

Morten_foto Tarand Krogvold kopi.jpg

 

  • Fotograf

  • Forfatter

"Det tar et sekund å se om du har noe på hjertet. Jeg synes at vi er inne i en veldig interessant tid for fotografiet nå. De fleste kan beherske et kamera i dag og det åpner jo opp en helt ny verden for veldig mange mennesker. Alle kan bli historiefortellere om de virkelig ønsker det"

 

 
orator_dots
 

"Se og bli sett"

Det handler om å ha en klang, et uttrykk, en historie. Hva ønsker du å formidle?

Dette kan høres banalt ut, men blir ikke det når Morten Krogvold kobler det sammen med sine tanker om livets utfordringer med kunst, kultur, filosofi og idrett.

Morten Krogvold har jobbet som fotograf i 40 år og møtt mennesker som Nelson Mandela, Willy Brandt, Elie Wiesel og en rekke av de store kunstnerne i verden. Han har fotografert vårt lands mest fremtredende personligheter innen kunst og samfunnsliv de siste 30 årene.

Mortens virke er svært mangslungent og variert. Han har hatt over 100 utstillinger i inn- og utland, utgitt 18 bøker, laget 26 TV-programmer for NRK, er ridder av St. Olavs orden, mottatt en rekke prestisjetunge priser, og sist – men ikke minst – han holder workshops og foredrag verden rundt.

I foredragene sier han om sitt fag at det handler om å forsøke å åpne opp de han fotograferer. ”Ansiktet er inngangen til de menneskelige magasiner” – og Morten Krogvold må finne frem til disse magasinene ofte under svært varierte forhold og med begrenset tid. Det handler om ekstrem tilstedeværelse. Hvordan går han frem?

Verdensberømt fotograf, forfatter, foredragsholder – men også intervjuer på TV og konferanser – et oppkomme av historier og erfaringer. Hans fengslende foredrag målrettes og spisses mot den aktuelle tilhørergruppen og han våger å utfordre etablerte syn og problemstillinger.

Ingen går uberørt hjem.

 

 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Morten

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn