Iram Haq

 

 
IRAM HAQ JohnnyVaetNordskog_bw.jpg
 
  • Prisbelønnet regissør

  • Manusforfatter og skuespiller

  • Art director fra Westerdals

  • Oppvokst mellom to kulturer i Oslo

Filmen:«Filmens berørende og tydelige personlige drama, hvor kvinneperspektivet vektlegges med sårhet og harme, gir stor slagkraft med universell relevans. Dette løftes ytterligere fram av solid håndverk i alle ledd både foran og bak kamera. Filmen har siden premieren i fjor høst gjort det godt på norske kinoer og har også turnert noen av verdens viktigste filmfestivaler og høstet mange publikumspriser. Det viser at dens balanserte historie og allmenne tematikk angår og rører mange. Komiteen har stor tro på at Iram Haqs sterke film Hva vil folk si vil gjøre seg godt gjeldende i konkurranse med det beste fra hele verden

Foredraget: "Iram fortalte personlig fra sitt eget liv, og tok oss med på en spennende reise gjennom barndom, ungdom og etterhvert livet som voksen. Og det er virkelig litt av en reise hun har vært gjennom!Iram hadde en fantastisk tilstedeværelse på scenen, og trollbandt alle som var tilstede. Det ble en fin dialog med det engasjerte publikummet som ivrig stilte spørsmål etter foredraget. Det var rett og slett magisk å høre på henne!"
Elizabeth Stavseth Laheld, Bekkestua bibliotek

 
orator_dots
 

Hvordan våge å være seg selv?

Denne utfordringen er noe vi alle kjenner på - gjennom hele livet - og i ulik grad.

Hvordan skal vi våge å hoppe uti det fristende ukjente og følge våre drømmer?
Iram tar tak i utfordringen med utgangspunkt i kjærlighet til familien, oppveksten mellom to kulturer, kvinneundertrykkelse, pliktfølelse og veien mot uavhengighet.
Følelsen av å stå utenfor mer enn å være innenfor i oppveksten har formet Iram, som mener at tematikken er universell. 
Vi har alle et behov for å forme og bli kjent med egen identitet og for å finne vår plass. Bakgrunn og oppvekst kan stå i veien for oss, men behøver ikke bli en hindring.

Det er viktig å våge å lytte til seg selv for å finne egen lykke. Ved å våge utviser du mot. Modige handlinger gir endring og personlig vekst. 
Men motet kommer ikke av seg selv. Vi må trene - hele tiden.

Sosial kontroll er et stort og i høyeste grad reelt problem, Iram setter med sitt foredrag tydelig dagsorden for samfunnsdebatten og belyser disse spørsmålene med stor varme og innsikt.

Vi garanterer en opplevelse som vil gi deg mot til å ta tak og skape forandring i egen hverdag.

Film:
I august 2018 ble Iram tildelt Aamot-statuetten, norsk film og kinos ærespris. Prisen er bransjens høyeste utmerkelse og deles ut til regissører, fotografer, skuespillere eller andre personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film og kinobransje eller norsk filmproduksjon.

2017: Manus og regi på spillefilmen ”Hva vil folk si?” en dramatisk fortelling om det å vokse opp mellom to kulturer og en sterk kjærlighet mellom far datter. 

Priser:
4 Amandaer 2018, beste film, manus, regi og mannlige skuespiller
Audience Award - new authors AFI FEST 2017,  Los Angeles
Publikumsprisen i Lübeck Nordic Filmdays 2017
Femme de Cinéma award, Les Arc European film festival France, 2017
Publikumsprisen på den internasjonale filmfestivalen i Würzburg 2017
Kosorama prisen og den gjeve Filmkritikerprisen 2017

Filmen var også Norges Oscarkandidat for "beste utenlandske film" 2019.

2013: Manus og regi i spillefilmen "Jeg er din", Norges Oscar-kandidat samme år. Premierefilm på Toronto filmfestival. Filmen er kritikerrost og har vunnet internasjonale festivalpriser

2009: Manus, regi og spiller selv i kortfilm ”Skylappjenta”, premierefilm på Sundance filmfestival

2003: Manus, kostyme regiassistent og hovedrolle i kortfilmen «Trofast». Filmen var eneste norske bidrag til filmfestivalen i Venezia

Forfatter:
Skrev boken Skylappjenta, som kom ut i 2009. Var nominert til U-prisen og kulturdepartementets debutantpris.

 

 

 
iramamanda.jpeg
 

Trailer - Skylappjenta

 
dots_color.png
 
 
 

Kontakt oss om Iram

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn
Tema Iram