Iffit Qureshi

 

 
 
 
 
Profilbilde-Iffit-Gry-Traaen kopi.jpg
 
 • Fotograf og fotojournalist

 • Forfatter og engasjert samfunnsdebattant

 • Freelance producer for BBC

 • Den siste utstillingen "Aktivistene" skal til Utøya og Stiklestad etter suksess i Oslo

  "Iffits foredrag var et sterkt, viktig og rørende innlegg knyttet til temaet åpenhet, inkludering og identitetsdannelse. Hun er et godt eksempel på at vi må stå på og fortsette å tro på våre drømmer. Iffit engasjerer, utfordrer og får tilhørere i kontakt med alle følelsesregistrene"
  Hilde Ljødal, Nasjonalbiblioteket

 
orator_dots
 

"Det handler om å se hverandre"
og om å åpne øynene for de som ikke åpenbart krysser din vei...
Iffit har sin helt spesielle måte å tilnærme seg menneskene hun møter på. Gjennom mer enn 2000 dokumenterte møter med mennesker fra alle samfunnslag med vidt forskjellig kulturell bakgrunn har hun klart å komme under huden på dem. Gjennom bilder og korte fortellinger blir vi kjent med dem. Det vi har til felles blir tydeligere enn forskjellene som finnes. 

Via sin fotokunst forteller hun historier fra folks hverdagsliv på en jordnær og ærlig måte og ble tildelt Oslo bys kunstnerpris i mai 2017, for sin innsats i å vise Oslos mangfold og kultur. 

I sine foredrag tar Iffit oss også med inn i sin egen historie og gir oss et intenst møte med våre holdninger og fordommer og den personlige reisen hun har gjort i møte med nordmenn og det norske samfunnet.. 

Hun tok opp kameraet sitt og begynte å fotografere og intervjue fremmede mennesker i Oslo om deres personlige historier. Dette var et frivillig prosjekt som skulle fokusere på kjærlighet i, og til, byen etter 22. juli. Resultatet ble over 2000 intervjuer med tilfeldige Oslo-borgere som er publisert på en rikholdig Facebookside og i flere utstillinger.

I 2015 kom Oslos aller første street photography bok; ”Humans of Oslo”. Boken fikk mye oppmerksomhet, og Iffit ble intervjuet både i Aftenposten, SAS inflight magasin, Scandinavian Traveller og hun fikk egen spalte i OsloBy. 

Fotoutstillingen “Aktivistene” i 2017 på Interkulturelt museum på Grønland i Oslo i samarbeid med Oslo Kommune, ble en stor suksess.

Iffit har pakistansk bakgrunn, er oppvokst i Skottland og har levd hele sitt voksne liv i Norge.

Andre foredrag:

“Historien om Mamma”
Å leve med en mor som har demens. Gjennom bilder og film gir Iffit et unikt innblikk i hvordan livet med demens i nær familie kan bli. Iffit har også jobbet som konsulent for UiO i et kartleggingsprosjekt for demens blant innvandrere.

“Embracing diversity – confronting stereotypes”
Om rasisme og diskriminering.

Eksempler på prosjekter:

 • Humans of Oslo – Intervjuer og bilder av og med 2000 Osloborgere (bok, utstillinger og over 39000 følgere på FB)

 • Fotoutstilling om demens, European dementia Awareness week Furuset 2015, utstillinger for flere bydeler som gjenspeiler hvem som bor der

 • Humans of Glasgow – Facebookside med 17.000 følgere

 • Fotoutstilling “Fra tall til mennesker!” for Lørenskog kommune for sommer 2016

 • Fotoutstilling “Aktivistene” for Bymuseet/IKM i Oslo til august 2017

• Foredrag og utstillinger

 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Iffit

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn