Hanne Røislien

fullsizeoutput_16d2.jpeg

 

 • Spesialrådgiver i Cyberforsvaret

 • Spesialfelt; Organisasjonsendring og endringskultur

 • Dr. philos NTNU, cand.philol. i religionshistorie UiO

 • Doktorgrad på menneskelig adferd - Jobbet og bodd i krigssoner i en årrekke

 • Foreleser i Pentagon, forfatter og skribent

  “Strålende - det er utrolig viktig å forstå kulturens betydning. Engasjert, dyktig, erfaren med glimt i øyet, slike foredrag vil vi ha mer av!” Deltaker, Power of Sharingkonferansen 2019

  "Et fyrverkeri av en dame! Hun er direkte og engasjerende. Det ble oppfattet som inspirerende at hun ikke snakket direkte om bank/finans, men relaterte det til egne erfaringer. Tilbakemeldingene er positive og mange snakket om foredraget gjennom kvelden!" Tiril Haug Villum, Adm.dir Pareto bank

 
orator_dots
 

"Det finnes ikke noe "jeg" uten "vi"
Hva vi tåler og hvordan vi har det med det vi står i er avhengig av hvilket perspektiv vi har. Jo mindre perspektiv, jo større blir selv de minste ting. Utrygghet og mangel på forutsigbarhet er belastende for oss mennesker å stå i. Å begynne med endring når utfordringene er der er for sent! Man må skape og pleie en organisasjonskultur som er fleksibel og positiv.
Det finnes ikke noe "jeg" uten "vi" og ikke noe "vi" uten "de andre". Hvor trekkes grensene? Hva er våre særtrekk? 

Det er ufattelig hvor sterke vi mennesker er, hvor mye vi kan tåle, så lenge det oppleves som meningsfullt. Men hvordan skaper vi mening?
Vi må ta innover oss at det å få livet snudd på hodet, kan lede til fantastiske ting!

“Cybersikkerhet - det gjelder oss alle”
Hvilken rolle spiller det hvilke passord hver og en av oss har på våre private innlogginger? Hva er de største truslene relatert til cyber og digitalisering som din bedrift står overfor? Og hva er egentlig cybersikkerhetskultur?
Nå som samfunnet vårt digitaliseres blir cyberkrig et mulig framtidsscenario som bør tas på alvor, like mye som konvensjonelle trusler.
Stengte kraftanlegg og mørklagte byer. Oljeproduksjonsanlegg og helsevesen satt ut av spill.
Vil neste verdenskrig bli startet av en hacker hjemme på et gutterom i Kina, eller av Russland?
Hanne engasjerer og berører sine lyttere. Med sin ærlige måte å formidle sitt budskap på helt uten filter, evner hun å få folk til å tenke nytt i fastlåste situasjoner. Hun byr på seg selv og gjennom å dele sin spennende og rike livshistorie utfordrer hun oss til å heve blikket

Workshop - “Hvordan kan din bedrift stå bedre rustet mot cybertrusler?”
Hvilken rolle spiller det hvilke passord hver og en av oss har på våre private innlogginger? Hva er de største truslene relatert til cyber og digitalisering som din bedrift står overfor? Hva er egentlig cybersikkerhetskultur?
Hanne tilbyr en  workshop som tar sikte på å gjøre bedrifter og organisasjoner bedre rustet mot cybersikkerhetstrusler. Sikkerhetsrisikoene sitter som hovedregel på innsiden. Undersøkelser viser at 80-95 prosent av alle sikkerhetsbrudd og feil som skjer, forårsakes av mennesker/de ansatte. Rutiner, passord og brannmurer er ikke nok - mindsett og kultur må endres. Så for å skape cybersikkerhet i din bedrift må du derfor få de ansatte til å se seg selv som del av et større bilde.

“Begeistring og bedrageri 2.0”
Fasadedigitalisering - Hannes nye begrep. Hør henne utfordre deg og din bedrift om hvilke trusler som er de største for din bedrift og oss som samfunn. Teknologien utfordrer ikke tempoet i oss, men endringsviljen. Den gjør noe grunnleggende med måten vi er mennesker på. Det stilles andre krav til det å være et velfungerende menneske, enn det gjorde før.
Norske bedrifter omfavner cyber og jo mer høyteknologisk de framstår, jo kulere er de. Som om det å dytte fancy teknologi på de ansatte er en garanti for godt arbeid. Hva betyr dette i praksis?
Hva er det som går så fort? Og hva er det vi må gjøre for å «henge med»?

 
dots_color.png
 

Hanne Eggen Røislien flyttet raskt utenlands da hun var ferdig på skolen. Samfunnsforskeren ville ut, oppleve, leve, være der det skjedde, i nærhet til virkeligheten. Hun har forsket på på mennesker i krig og konflikt, oppsøkt menneskene der de er. Hun har jobbet i Forsvaret og andre mannsdominerte miljø i land som Israel, Palestina og Irak, men også Argentina og India.

Når hun utfordrer oss til å heve blikket, så er det ikke en floskel. Hun har stått i forferdelige situasjoner der hun enten har hatt valget om å grave seg ned, eller vende opplevelsene til noe som kan hjelpe og berike andre og hjelp oss i de utfordringene vi står i i våre liv. Hennes foredrag får deg til å få kontakt med hele følelsesregisteret, gir inspirasjon og noen verktøy til å ta med videre.

Som rådgiver kan Hanne bistå innen:

 • Cybersikkerhet
 • Organisasjonsendring
 • Endringskultur
IMG_9026.jpg
IMG_8987.jpg
 

Kontakt oss om Hanne

 

bg_red.png
 
dots_color@2x.png
 
 

Forespørsel

Navn *
Navn