Bertha Lucia Fries

 

 
bertha03 kopi.jpg

 

  • Executive Director og Senior Consultant for CEC International i Boston

  • Livstruende skadet i et av FARC geriljaens angrep i Bogotá

 
orator_dots
 

”En historie om hvordan man kan vinne over hat”

Folk rundt henne mente hun var blitt gal som ville treffe geriljaen som hadde tatt så mange år av hennes liv. Hun ville forstå hva som var deres drivkraft. Hun brukte media for å komme i kontakt med lederne i FARC geriljaen. Etter flere besøk i jungelen hos dem, undertegnet de en felles tilgivelsesavtale.

”Vi må forstå våre egne tanker før vi kan forstå andres", sier Bertha.

Et gripende og inspirerende foredrag som setter perspektivene i bevegelse.

Foredraget er på engelsk.

I februar i 2003 var Bertha Lucia Fries på nattklubben El Nogal i Bogotá. Den kvelden gikk hun fra å være en suksessrik, internasjonal konsulent til å bli et offer i den over 50 år lange borgerkrigen i Colombia. 36 mennesker mistet livet i terrorangrepet, som ble utført av FARC. Bertha Lucia var blant de over 150 som ble skadet. Hun brukte åtte år på komme seg etter de fysiske skadene, og da skjønte hun at det var mer som måtte repareres: Hatet. Hun startet en dialog med sine angripere og i mai 2017 møtte hun fire FARC-medlemmer til et forsoningsmøte og signerte en forsoningsavtale.

I samarbeid med Nansen Fredssenter og den norske ambassaden i Colombia ble Bertha invitert i våres til å fortelle sin historie for første gang i Norge på Nobels Fredssenter i samtale med Alfredo Zamudio, direktør for Nansen Fredssenter.

  • Foredragsholder / Int. speaker
 
dots_color.png
 
 

Kontakt oss om Bertha

 

bg_red.png
 

Forespørsel

Navn *
Navn